Vyhledávání

Kontakt

Agentura JAPA

Ke Skalce 307
267 42 Broumy

+ 420 724 302 638

info@agenturajapa.cz

Užitečné informace

Zviditelníme Vaše podnikání

27.10.2014 11:08
Ať už působíte v oblasti výroby nebo služeb, zviditelníme Vaše podnikání. Všichni známe kvalitní výrobky nebo poskytované služby řady firem, které se však ocitají na pokraji krachu. Častým problémem je, že se o těchto firmách zkrátka neví. Pokud by však správně propagovali to co nabízejí – je velmi pravděpodobné, že by řešili opačný problém –...

7. tip na zpětný odkaz - "Nejlepší je mít odkazy všude"

04.04.2014 14:57
Jak na PR články - O možnosti získání zpětného odkazu z PR článků na PR webech jsme již informovali. Když se řekne PR články na PR weby, nemyslí se tím úchvatný článek umístěný někde na navštěvovaném serveru, který by četla spousta lidí. PR články pro PR weby jsou něco trochu jiného. Obsahují totiž zpětné odkazy, klíčová slova a odpovídající text...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Nový druh bílého masa

09.11.2017 15:26

Potraviny v nejrůznějších podobách jsou v dnešní době velmi módní téma. Asi každý z nás při výběru surovin dělá kompromisy. Rádi jíme dobré jídlo, zároveň ale chceme, aby neobsahovalo příliš kalorií a bylo z kvalitních surovin. Víte ale, že i vy si nejspíše pochutnáváte na dalším druhu bílého masa? A kuřecí ani rybí tím nemyslíme…

Potraviny a jejich složení jsou jedna z nejpřetřásanějších témat ve všech médiích. Vídáme pořady a soutěže o vaření, diskuzní fóra o konkrétních potravinách a nejaktuálnějších nutričních trendech. Není to tak dávno, co byl doporučován tuk rostlinný, a to v mnoha podobách. Dnes je naopak zase preferován tuk živočišný. Čemu dáme přednost, je na každém z nás. Pravda ale je, že se potraviny přizpůsobují poptávce a ta žádá jídla se sníženým obsahem kalorií – maso nevyjímaje.

Nový druh bílého masa
Že je drůbeží dietní maso, ví asi každý, ale že mezi ně můžeme zařadit i maso z prasete, to ví jen málokdo. Například v USA je vepřové označováno jako nový druh bílého masa. A skutečně – například vepřová kýta obsahuje velmi nízké množství tuku, například jako drůbež. Z hlediska obsahu tuku tak můžeme bez nadsázky hovořit o mase bílém.

České je zárukou kvality
Kromě obsahu tuku bychom měli při výběru potravin myslet i na zemi původu, ať už vajíček, masa či dalších surovin. České vepřové, ale také kuřecí maso se může chlubit nezávadností. Na rozdíl od masa dováženého se u toho tuzemského ani jednou neobjevily žádné nežádoucí látky, jako například fipronil, antibiotika, hormony nebo dioxiny. V Česku jsou chovy velmi přísně kontrolovány, ale jejich výsledky v podobě kvalitního masa a vajec často nedoceňujeme.

Etikety
Kromě nezávadnosti potravin bychom měli při výběru jakékoli suroviny hledět i na to, jakou zemi koupí konkrétní potraviny podporujeme. U masa je věc vážnější i proto, že předejdeme mnohahodinovým transportům zvířat na porážku, jak je tomu u masa z dovozu, nebo dokonce nákupu mražených výrobků. Čerstvost vám zaručí jedině maso pocházející z českých chovů. Nápovědou je na každém balíčku masa informace, kde se zvíře narodilo, kde bylo vykrmeno a kde poraženo. Pokud sáhnete po mase zahraničím, možná budete překvapeni, jakého „cestovatele“ vlastně konzumujete. Buďme patrioty a kupujme české produkty – podpoříme tak sami sebe.