Vyhledávání

Kontakt

Agentura JAPA

Ke Skalce 307
267 42 Broumy

+ 420 724 302 638

info@agenturajapa.cz

Užitečné informace

4. tip na zpětný odkaz - "Nejlepší je mít odkazy všude "Nejlepší je mít odkazy všude"

01.05.2013 22:07
Jak by tedy měl vypadat dobrý zpětný odkaz? Měl by být kvalitní, relevantní (tématický) a přirozený. Tyto tři vlastnosti se ale nevyskytují až tak často pohromadě. Kvalitní odkaz by měl hlavně směřovat ze stránky s bohatým odkazovým profilem. Odkazující stránka by tedy měla obsahovat dostatek tématických a přirozených odkazů....

3. tip na zpětný odkaz - "Nejlepší je mít odkazy všude"

16.04.2013 09:33
Který odkaz je lepší? Ten, který se je umístěn třeba v patičce a opakuje se tak na všech podstránkách webu, nebo ten, který jde jen z jedné stránky? Podaří-li se Vám vložit odkaz do patičky mnohastránkového webu, zobrazí se na všech jeho podstránkách. Vyhledávač ale rozdělí stránku na jednotlivé části - bloky. Opakující se bloky na...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Vepřové maso s rodným listem

13.01.2015 15:06

Nový rok přinesl řadu změn v označování potravin, na které jsme my spotřebitelé čekali celou řadu let. Jedná se o nové, srozumitelnější informování zákazníka o konkrétních potravinách, jejich složení nebo třeba zemi původu.

Čeští spotřebitelé byli až doposud často mylně informováni o řadě skutečností týkajících se potravin, které nakupovali. To, co bylo na potravinách uváděno, nebylo vždy přesné a už vůbec ne čitelné. Nyní musí být písmo větší, čitelnější, supermarkety mají nově povinnost informovat o pěti zemích největších dodavatelů zboží a od dubna letošního roku se dočteme doposud často těžko dohledatelné informace o zemi původu vepřového masa.

V tuzemsku je vepřové maso sice nejprodávanější, přesto tato povinnost platila pouze u masa hovězího. Na balíčcích masa byla uvedena pouze země, kde proběhla s masem poslední výrobní operace – například kde bylo maso baleno.

Nově se tedy dočtete, kde se konkrétní zvíře narodilo, kde bylo vykrmeno a kde následně poraženo. Tyto informace můžeme označit jako rodný list každého prasete.

Pro mnohé bude překvapivé zjištění, kolik kilometrů konkrétní zvíře nacestovalo, vybere-li si maso od zahraničního dodavatele – chovatele. Nacestované kilometry znamenají pro prase poměrně vysokou psychickou, ale mnohdy i fyzickou zátěž. Pomineme-li nepohodu zvířat, projeví se mnohahodinový transport zejména v kvalitě masa.

Pokud jste příznivci masa a chcete eliminovat stresování zvířat před porážkou, sáhněte po mase z českého chovu. Jedním z mnoha argumentů, proč být v tomto ohledu patriot, je i fakt, že jsou tuzemské chovy prasat bedlivě kontrolovány. Můžeme se tak pochlubit masem, které neobsahuje antibiotika, hormony nebo dioxiny – jak se v řadě případů stalo v okolních státech.

Nově zavedenými pravidly se tak stáváme více svými pány – můžeme dát supermarketům jasně najevo, že máme zájem o české potraviny. Doposud byla většina v tuzemsku prodávaného masa označována jako české. Obchodníci tak využívali vlnu zájmu o české potraviny, která se v poslední době zvedla. Nyní se ale dozvíme skutečnou pravdu.

Pro většinu z nás již není rozhodující pouze cena a kvalita potravin je považována za standard. Přemýšlejme, koho koupí konkrétní potraviny podporujeme a koho zaměstnáváme… Je to jen na nás!

Pokud se chcete dozvídat aktuální informace o vepřovém mase, doporučujeme webové stránky www.ceske-veprove.cz.

-SCHP-