Vyhledávání

Kontakt

Agentura JAPA

Ke Skalce 307
267 42 Broumy

+ 420 724 302 638

info@agenturajapa.cz

Užitečné informace

4. tip na zpětný odkaz - "Nejlepší je mít odkazy všude "Nejlepší je mít odkazy všude"

01.05.2013 22:07
Jak by tedy měl vypadat dobrý zpětný odkaz? Měl by být kvalitní, relevantní (tématický) a přirozený. Tyto tři vlastnosti se ale nevyskytují až tak často pohromadě. Kvalitní odkaz by měl hlavně směřovat ze stránky s bohatým odkazovým profilem. Odkazující stránka by tedy měla obsahovat dostatek tématických a přirozených odkazů....

3. tip na zpětný odkaz - "Nejlepší je mít odkazy všude"

16.04.2013 09:33
Který odkaz je lepší? Ten, který se je umístěn třeba v patičce a opakuje se tak na všech podstránkách webu, nebo ten, který jde jen z jedné stránky? Podaří-li se Vám vložit odkaz do patičky mnohastránkového webu, zobrazí se na všech jeho podstránkách. Vyhledávač ale rozdělí stránku na jednotlivé části - bloky. Opakující se bloky na...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Už jste ochutnali přeštíka?

26.05.2016 14:09

Jste-li milovníky dobrého jídla, rozhodně byste měli ochutnat delikátní maso z přeštického prasete. Přeštickéčernostrakaté plemeno má původ v západních Čechách a je vyhlášené díky neobyčejně křehkému a šťavnatému masu, které je jemně prorostlé tukem. Český národ pomohlo zviditelnit prostřednictví vyhlášené Pražskéšunky, žádané i v zahraničí.

Přeštické černostrakaté je původní české plemeno, které bylo chováno zejména v západních Čechách, konkrétně pak na Přešticku, Klatovsku nebo Domažlicku. Postupem doby však ustoupilo zájmu velkochovů, kde se ukázala jako ekonomičtější jiná intenzivně šlechtěná plemena, jejichž maso je dnes na pultech většiny obchodů. Útlum tohoto plemene byl postupem času tak velký, že byl v roce 1992 uznán jako genetický zdroj a chová se převážně jako genetická rezerva. V roce 2014 bylo dokonce na pokraji vyhynutí, protože u nás bylo jen 160 prasnic.

Dříve bylo přeštické prase oblíbenou, vyhledávanou a málo dostupnou delikatesou, jejíž obliba v posledních letech opět zaslouženě stoupá. Maso z přeštického prasete je výrazně jemnější a šťavnatější. Tyto přednosti jsou podtrženy mírnou tukovou prorostlostí svaloviny a tuk, jak víme, je důležitým nositelem chuti. Sáhnete-li po mase z přeštického prasete, nebudete mít na talíři jen přesušenou pečínku, ale skutečně šťavnatý kus masa.

Tento druh prasete je chován již jen v hrstce vepřínů nebo u jednotlivých chovatelů, je tedy obtížněji dosažitelné. Pokud se však budete zajímat, váš řezník se poptávce jistě přizpůsobí.

Maso bylo dříve používáno například pří výrobě Pražské šunky, která byla vyhlášenou delikatesou i za hranicemi tehdejšího Československa. Šunka se z něho vyrábí i dnes, ale maso můžete použít na medailonky, řízky, pečeně, ale i domácí zabijačky nebo je vyudit.

Velkým zastáncem přeštického prasete je například uznávaný řezník František Kšána, který toto maso prodává nebo z něj vyrábí nejrůznější delikatesy.

Chcete-li vidět přeštického čuníka na vlastní oči, můžete si udělat výlet do plzeňské zoo, kde jej na místním zoostatku chovají.

Pokud vás láká maso z přeštického prasete ochutnat, dá se po troše hledání najít na internetu nebo například v řeznictví Kšána a syn. Na webových stránkách Svazu chovatelů prasat najdete seznam všech jeho chovatelů, nebo můžete kontaktovat přímo jeden z chovů v Mladoticích -  https://zdmladotice.zihlenet.cz/.

-japa-