Vyhledávání

Kontakt

Agentura JAPA

Ke Skalce 307
267 42 Broumy

+ 420 724 302 638

info@agenturajapa.cz

Užitečné informace

Komunikace se zákazníky

01.10.2012 09:23
Komunikace - i toto je jedena z podstatných věcí, která může klienty buď přesvědčit, že právě váš podnik či výrobek je správný nebo naopak odradit. Z vlastní zkušenosti dobře víte, jak důležitá je ochota vstřícnost a slušné jednání ze strany prodavačů, když si jdete koupit například potraviny. Tam kde byla obsluha nepříjemná se...

Nezapomínejte na detaily

14.06.2012 06:26
Máte kvalitně zpracované webové stránky, perfektní výrobky či služby? Investovali jste nemalé finanční prostředky do různých způsobů propagace? Ale ani to všechno často nestačí… Je třeba se při kontaktu se zákazníky věnovat i jednotlivým detailům, které dotvářejí celek a mohou celkovou image firmy buď podtrhnout, nebo zcela...
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>

Nový druh bílého masa

09.11.2017 15:26

Potraviny v nejrůznějších podobách jsou v dnešní době velmi módní téma. Asi každý z nás při výběru surovin dělá kompromisy. Rádi jíme dobré jídlo, zároveň ale chceme, aby neobsahovalo příliš kalorií a bylo z kvalitních surovin. Víte ale, že i vy si nejspíše pochutnáváte na dalším druhu bílého masa? A kuřecí ani rybí tím nemyslíme…

Potraviny a jejich složení jsou jedna z nejpřetřásanějších témat ve všech médiích. Vídáme pořady a soutěže o vaření, diskuzní fóra o konkrétních potravinách a nejaktuálnějších nutričních trendech. Není to tak dávno, co byl doporučován tuk rostlinný, a to v mnoha podobách. Dnes je naopak zase preferován tuk živočišný. Čemu dáme přednost, je na každém z nás. Pravda ale je, že se potraviny přizpůsobují poptávce a ta žádá jídla se sníženým obsahem kalorií – maso nevyjímaje.

Nový druh bílého masa
Že je drůbeží dietní maso, ví asi každý, ale že mezi ně můžeme zařadit i maso z prasete, to ví jen málokdo. Například v USA je vepřové označováno jako nový druh bílého masa. A skutečně – například vepřová kýta obsahuje velmi nízké množství tuku, například jako drůbež. Z hlediska obsahu tuku tak můžeme bez nadsázky hovořit o mase bílém.

České je zárukou kvality
Kromě obsahu tuku bychom měli při výběru potravin myslet i na zemi původu, ať už vajíček, masa či dalších surovin. České vepřové, ale také kuřecí maso se může chlubit nezávadností. Na rozdíl od masa dováženého se u toho tuzemského ani jednou neobjevily žádné nežádoucí látky, jako například fipronil, antibiotika, hormony nebo dioxiny. V Česku jsou chovy velmi přísně kontrolovány, ale jejich výsledky v podobě kvalitního masa a vajec často nedoceňujeme.

Etikety
Kromě nezávadnosti potravin bychom měli při výběru jakékoli suroviny hledět i na to, jakou zemi koupí konkrétní potraviny podporujeme. U masa je věc vážnější i proto, že předejdeme mnohahodinovým transportům zvířat na porážku, jak je tomu u masa z dovozu, nebo dokonce nákupu mražených výrobků. Čerstvost vám zaručí jedině maso pocházející z českých chovů. Nápovědou je na každém balíčku masa informace, kde se zvíře narodilo, kde bylo vykrmeno a kde poraženo. Pokud sáhnete po mase zahraničím, možná budete překvapeni, jakého „cestovatele“ vlastně konzumujete. Buďme patrioty a kupujme české produkty – podpoříme tak sami sebe.