Vyhledávání

Kontakt

Agentura JAPA

Ke Skalce 307
267 42 Broumy

+ 420 724 302 638

info@agenturajapa.cz

Užitečné informace

2. tip na zpětný odkaz - "Nejlepší je mít odkazy všude"

26.02.2013 13:01
Jak je to s PR články? Pokud využíváte k vytváření zpětných odkazů i PR články, můžete do nich umístit i zpětný odkaz. Kvůli tomu se to většinou dělá. Problém ale je umístit článek na vhodný web. Existuje spousta webů na které lze článek vložit ale většinou nejsou vhodné. Obsahují totiž duplicitní články, které tam vložili jiní lidé ale zároveň je...

1. tip na zpětný odkaz - "Nejlepší je mít odkazy všude"

24.02.2013 12:51
Interní odkazy Interní odkazy jsou ty odkazy, které vedou z Vaší hlavní stránky na další podstránky dovnitř Vašeho webu. Pokud chcete více podpořit některou svojí podstránku, odkazujte na ní i z dalších podstránek vašeho webu. Odchozí odkazy nesnižují ranky Vaše stránky odchozími odkazy o své rankové hodncení nepřichází. Pokud tedy budete...
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>

Nový druh bílého masa…

27.10.2014 10:51

Vepřového maso je v tuzemsku nejprodávanějším a nejčastěji konzumovaným masem vůbec. Je to dáno jak tradicí, stravovacími návyky, tak i cenovou dostupností. Ačkoli většina z nás vepřové maso běžně jí, koluje o něm mnoho mýtů…

Vepřové je dlouhá léta v tuzemsku nejoblíbenějším masem, které tvoří polovinu z celého množství u nás zkonzumovaného masa. Úspěšně tak vzdoruje mýtům o tom, jak je nezdravé.

Dříve lidé upřednostňovali maso tučné a prase se poráželo v době, kdy mělo na dlaň tlustou podkožní vrstvu tuku a vážilo 160 kg. Trendy posledních let, kdy se dbá na obsah tuku, vedly k tomu, že se prasata porážejí již o váze 110 kg – maso je tak mnohem méně tučné. U libových částí, jakou je například kýta, je možné hovořit dokonce o mase dietním. S nadsázkou se dá říci, že se jedná o nový druh bílého masa, jak je označováno například v USA.

Z vepřového masa, které směřuje na tuzemský trh, se přibližně padesát procent vyrobí v České republice. V souvislosti s tradiční českou kuchyní, která je na něm založena, je zarážející, že nejsme v produkci tohoto druhu masa více soběstační. Zbylá polovina je k nám dovážena z jiných zemí. Jedná se zejména o méně kvalitní části, které se dále zpracovávají do masných výrobků a polotovarů.

Pokud chceme kvalitní vepřové maso, jistě neuděláme chybu, sáhneme-li po mase od českého chovatele. Přísné kontroly českých chovů přinášejí své ovoce: nyní se můžeme pochlubit tím, že – na rozdíl od jiných zemí, západní Evropu nevyjímaje – se v české produkci vepřového masa neobjevily žádné problémy z hlediska výskytu hormonů, antibiotik nebo dioxinů.

Marketingovým tahem řady supermarketů je využití popularity českých potravin. Původ mnoha takto označovaných potravin je však sporný. V tomto ohledu se blýská na lepší časy, neboť od dubna 2015 bude platit nová povinnost označování masa – na etiketách se brzy dočteme, kde se prase narodilo, kde bylo vykrmeno a v jaké zemi bylo poraženo. Teprve pak si bude moci každý zákazník skutečně svobodně vybrat mezi českým nebo zahraničním masem a bránit se tak nekvalitním potravinám.

Více se dozvíte na: www.ceske-veprove.cz

Svaz chovatelů prasat